Μετάβαση στο περιεχόμενο

Google Page rank update

2013/09/11

page rank update

Page rank update.. Να περιμένω πολύ ακόμα;

Το PageRank είναι ένας αλγόριθμος που μετράει τον αριθμό και την ποιότητα των εισερχομένων συνδέσμων σε ένα website και εκτιμάει  την  «εγκυρότητα»  και το «ειδικό βάρος» μιας ιστοσελίδας.  Πήρε το όνομα του από τον συνιδρυτή της Google,  Larry Page.  Συνήθως  η Google ανανεώνει το Page rank κάθε  τρεις (3) μήνες, αλλά αυτή τη φορά δεν  έχει  γίνει δημοσίευση της αλλαγής στο page rank από τις αρχές του έτους, για την ακρίβεια από τις τέσσερις (4) Φεβρουαρίου 2013.

Οι θεωρίες αλλά και οι φήμες που ακούγονται σχετικά με αυτή την καθυστέρηση  από την google, όπως αναμενόταν είναι πολλές και διασκεδαστικές! Πολλοί ειδικοί  στο χώρο του search engine optimization  υποστηρίζουν ότι η Google αργεί να δημοσιεύσει τις αλλαγές λόγω της εξαιρετικής μυστικότητας που καλύπτει ότι έχει να κάνει  με τον αλγόριθμο και τις αλλαγές που γίνονται πάνω σε αυτόν. Πάρα πολλοί  seo consultants που ασχολούνται με την προώθηση ιστοσελίδων στο google  πιστεύουν ότι το PageRank έχει αχρηστευτεί από τους spammers και την «βιομηχανία» πληρωμένων backlinks . Αρκετοί bloggers πάλι πιστεύουν ότι οι τεχνικοί της γκουγκλ θέλουν να καταργήσουν τον  page rank algorithm, μιας και εκτιμούν ότι είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι πλέον του google search algorithm.  Το ίδιο δεν ισχύει βέβαια για τους αλγόριθμους «πάντα» (panda) και  τον «πιγκουίνο» (penguin) που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα SERPS.

Άσχετα με το πότε θα έχουμε pagerank update και το πώς εκτιμάει κάποιος Seo expert , το page rank ένα σημαντικότατο εργαλείο για την αξιολόγηση των  backlinks ενός ιστοχώρου και  για την χάραξη στρατηγικής στην  off page seo βελτιστοποίηση και στις τεχνικές προώθησης ιστοσελίδων από τους seo specialists.

Advertisements

From → SEO

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: